31 Aralık 2016 Cumartesi

#2017 ?



Bugün 2016 bitiyor ve 2017 yılına giriyoruz. Küçükken yılbaşı günlerini, çocukluğun verdiği heyecanla bekliyordum. Sonra ki yıllarda da, ailece oturup, yeni bir yıla, yine hep beraber girmenin mutluluğuyla geçiyordu, yılbaşının ertesi günkü kahvaltısında, hep beraber kahvaltı yapınca, soframız caf, caflı olmasa da, o bardaktaki çayın sıcaklığı bile, bizim o andaki mutlulukta duyduğumuz sıcaklığı geçemiyordu. Bu yılda yine hep beraberiz deyip, mutlu bir şekilde yeni günümüze başlıyorduk.
Tabi ben bu olayın yıllarca bu şekilde devam edeceğini düşünüyordum.  En son Annemle beraber 2012 yılına hep beraber ailece girdik ama ondan sonraki her yılbaşı gecesi. Annemin yokluğu bizim yeni yıl mutluluğumuzu 2012’de sabitledi, o yıldan sonraki yeni yıl gecelerinde, yine ailece beraber oturup yeni bir yıla merhaba diyoruz ama bir yanımız eksik şekilde, sabah kalkıyoruz yine kahvaltıya, masamızda yine bir yanımız eksik şekilde kahvaltımızı yapıyoruz, herkes sadece maksat öğün olsun diye önündeki çayı yudumluyor, kimi zaman o bir bardak çay bitmek bilmiyor ve tabiri caizse soğuyor ama kimse birbirine belli etmese de, herkesin içinin acısı halen ilk günkü  gibi yanıyor ve o çayın soğukluğu kimsenin umurunda bile olmuyor.
Annemsiz bir yıla daha giriyoruz, Yine ailece oturup bir şekilde sabah edeceğiz ve yeni bir yıla sahte bir gülümsemeyle hoş geldin diyeceğiz.  O an aklımızda olan tek şey, yeni yılın tarihinin 2017 olması değil. Aklımızda olan nemi? Annemsiz geçen yılların sayısının artması, Annemsiz geçen yılın sayısı tam beş yıl olmuş olacak.  
Siz, siz olun kim ne derse desin, yeni yılda eksik bir yanınız yoksa onun kıymetini bilin ve sabah uyandığınızda eksiksiz yeni bir yıla merhaba dediyseniz asıl yılbaşı piyangosunun talihlisi sizlersiniz. Eksiksiz bir şekilde  ailece geçireceğiniz nice mutlu seneler dileğiyle….

Hiç yorum yok: